Totaal ingediende hartenkreten: 36

Het belang van kunst en cultuur . Optimaal gebruiken van kansen en talenten van de bewoners in de buurt. Iedereen kan meedoen. Iedereen kan maken. Samen spelen, samen delen.

We verzuipen in regels en protocollen. Inbreng of voorstellen van bewoners worden steeds of vaak genegeerd.

Blijven procederen is niet haalbaar ivm te weinig financien

Inge

Zij die zich inzetten voor de  wijk doen dit vrijwillig maar ZEKER NIET vrijblijvend! Ambtenaren moeten zich dit realiseren.

​​Mathi den Exter
Secretaris Wijkberaad Kraayenstein

De wijk Malburgen

Heeft een historie en zo ook de bewoners..

Maar zij worden vergeten,  jongeren weten niet waar ze welkom zijn, kleine kinderen lopen gevaar door razend verkeer of vreemde figuren in de wijk..ouderen verdwijnen achter de deur en weten niet waar ze terecht kunnen voor hun hulpvraag want er is een grote  keus aan instanties maar wie heeft echt tijd.

De woningen in oud malburgen beginnen Schots en scheef te staan op de kaart. Rondom staat mooi nieuwbouw maar historie vernieuwen lijkt niet belangrijk. De wijk meenemen in vernieuwingen lijkt in oud malburgen vergeten. Zowel de wijk als bewoners lijken er niet toe te doen en worden niet gehoord. Medewerkers leefomgeving wisselen te snel van wijk waardoor plan van aanpak met ze meeverdwijnt naar een nieuwe wijk......welke partij zet zich echt daarvoor in..maak je beloftes waar...en laat je doel pas los wanneer het bereikt is...want ook oud Malburgen Oost doet er toe.

Ceryl

  • Geef mensen in de wijk de kans om zich te laten zien in hun kracht. Iedereen is belangrijk en kan groeien bij positieve aandacht. Dat nodigt uit om meer samen te doen. Ondersteun dat, door ook systemen van financiering samen te laten werken. Formeel en informeel samen ondersteunt de weg naar een inclusieve samenleving. 

Laat de Bergse Plaat in Bergen op Zoom een hechte gemeenschap worden. Er zijn voor elkaar. Er zijn al een aantal vrijwilligers, die goed voor de sociale, veilige en leefbare omgeving zorgen. De wens is echter om meer mensen te bereiken en mee te laten doen. Laat alstublieft weten hoe we u kunnen bereiken. Wilma van der Vliet

Wat zou het fijn zijn, als toekomstige bestuurders/sters , die niet gehinderd worden door enige vorm van kennis over een bepaald onderwerp, zich ook niet genoodzaakt zouden voelen om daarover toch ook hun  (partijgebonden) duit in het zakje te willen doen.

Harold Hesselink 

Al drie jaar timmeren we aan de weg om de eenzaamheid van ouderen en jongeren te bestrijden.

We hebben 30 vrijwilligers en gemiddeld 30  bezoekers op een ochtend in de huiskamer. Veel van hen zijn minder mobiel. We mogen een vergaderruimte gebruiken waar geen nooduitgang is   op een eerste verdieping slecht toegangkelijk voor minder validen met een zeer slecht werkende goederen lift.

Al drie jaar wordt er beloofd dat we een gebouwtje of lokaal krijgen wasr we de wijkbewoners kunnen ontvangen. Er is veel ruzie er wordt door wethouder en andere  gemeenteleden niet doorgepakt. In de corona tijd hebben we geprobeerd ook een op een contact te houden met de eenzame ouderen. Dst was heel moeilijk. Veel verdriet en eenzaamheid. Wij als vrijwilligers willen zoveel doen maar de fundamenten waar je als een wijk recht op hebt een noodzakelijk kwaad om de mensen die het zo nodig hebben goed op te vangen , daar wordt niets mee gedaan.  De wens van onze burgermeester zelf initiatieven uit de burgers wordt aan voldaan. Maar waar moeten we heen. We hebben het over containers gehad , uitbouw bij een gymzaal we moeten toch ergens heen.  Een moderne wijk met geen plek voor activiteiten is geen wijk. Er kan zo geen samen zijn.

 

Moedelose vrijwilligster en  organisator   van de activiteiten

Linda ludwig uit Enschede

Stichting Onze DROOM te Brummen zoekt een pand voor ontmoeting, verbinding van de jeugd van toen en de jeugd van nu, creativiteit, muziek, Repair Café en Kledinguitgifte voor haar bezoekers. Beloon ons als burgers, die zich al 5 jaar vrijwillig inzetten voor de medemens met een eigen locatie. Ontmoeting Onze DROOM is in 5 jaar al 3 keer op een tijdelijke locatie en moet nu binnenkort de oude kleuterschool verlaten... 

Help ons aub, Sonja Leemkuil

Stichting Onze DROOM zoekt een betaalbaar pand voor ontmoeting, verbinding van de jeugd van toen en de jeugd van nu, creativiteit, muziek, Repair Café en Kledinguitgifte voor haar bezoekers. Beloon ons als burgers, die zich vrijwillig en langdurig inzetten voor de medemens een eigen locatie. Ontmoeting Onze DROOM is in 5 jaar al 3 keer op een tijdelijke locatie en moet nu weer uit het pand.... 

Help ons aub, Sonja Leemkuil